Saffransbullar med apelsin och mandel

Lussekatter i all ära, men varför inte fylla saffransdegen med mandelmassa och apelsin för en ny smakupplevelse? Mandelsplitter på bullar är den godaste toppingen enligt mig, även på vanliga kanelbullar, ibland kan pärlsocker bli lite för sött.

Ingredienser
1 sats av din favoritsaffransdeg

Fyllning
200 g Riven mandelmassa
Rivet skal från två apelsiner
50 g Rumsvarmt smör

1 Ägg
Mandelsplitter

Gör så här
Gör saffransdegen enligt receptet. Vispa ihop mandelmassa, apelsinskal och smör till en smidig smet.
När degen jäst klart kavlar du ut den till en rektangel. Bred ut fyllningen med tex en smörkniv. Vik ihop degen, skär ut remsor och snurra ihop dem och forma en knut. Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelsplitter. Grädda i ca 5-8 minuter mitt i ugnen i 225C. Låt svalna på galler under bakduk.

Annonser

One thought on “Saffransbullar med apelsin och mandel

  1. Pingback: Lite extra krydda | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s