Finska Pinnar

Min pappas favoriter!

Ingredienser till ca 50 pinnar
200 g Rumstempererat Smör
½ dl Strösocker
4 Rivna bittermandlar eller 3 Dropppar bittermandelolja
1 Äggula
4-5 dl Vetemjöl

Äggvita
Pärlsocker
Hackad mandel

Gör så här
Rör ihop smör, socker, bittermandel och äggula till en smidig smet. Tillsätt mjölet och arbeta ihop en deg. Ta upp en liten klump ur degen och rulla ut den till en liten pinne, ca 1½ cm tjock. Pensla pinnnen med äggvita och doppa den i en blandning av pärlsocker och hackad mandel. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 190° i ca 8 minuter.
Prova gärna att provgrädda en pinne först och se ifall den håller ihop eller flyter ut. Flyter den ut och blir platt arbetar du i lite mer mjöl i degen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s