Mandelbiscotti

De här skorporna får en kraftig smak från apelsiner, olivolja och mandlar!

ca 60 st
3 Ägg
2 dl Strösocker
1/4 tsk Salt
1 msk Rivet apelsinskal
½ tsk Bittermandelolja
1 dl Kallpressad olivolja
6 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
200g Mandel

Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner salt, apelsinskal, bittermandel och olja. Rör ihop vetemjölet med bakpulver och arbeta ner det. Arbeta ihop en deg och knåda sist i de hela mandlarna med ev lite mer mjöl. Del degen i tre delar och forma till rullar som läggs på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 30 minuter. Låt längderna svalna i 15 minuter innan du skär dem i skivor.
Lägg dem på plåten med snittytan uppåt. Torka till skorpor i 100C i ca 45-60 minuter.

Annonser

One thought on “Mandelbiscotti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s