Jordgubbssaft med vanilj

Om inte den här saften smakar sommar, vet jag inte vad sommar är!

Till ca 3 flaskor
2 kg Jordgubbar, färska eller frysta
5 dl Vatten
1 Citron, skivad
½ Vaniljstång, delad och urskrapad

500g Strösocker till varje liter avrunnen saft, ca 600g

Häll vatten, citron, vaniljstång och jordgubbarna i en stor kastrull. Låt koka upp och koka i ca 10 minuter. Pressa jordgubbarna mot kanten så att du får ut så mycket saft som möjligt. Sila saften och låt självrinna i ca 30 minuter.
Mät upp saften. Koka upp igen och tillsätt strösockret. Koka åter upp igen och dra bort ifrån plattan. Skumma av och häll upp i flaskor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s