Milanopinnar

Goda kakor med ett mjukt inre!

Deg
200g Smör
1 Äggula
½ dl Strösocker
4½ dl Vetemjöl

Fyllning
200g Mandelmassa
½-1 Äggvita
1-2 Droppar bittermandelolja

Äggvita
Mandelspån
Pärlsocker

Rör ihop smör, äggula och strösocker smidigt. Rör ner vetemjölet och forma en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Riv mandelmassan och blanda ihop med lite äggvita och bittermandel.
Forma en rulle lika tjock som din tumme med lite deg i taget. Platta till och bred på mandelmassa längs med kanten. Rulla ihop till en rulle igen med fyllningen inuti. Tryck ihop skarven lite och skär ut till mindra pinnar. Pensla med äggvita och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 10 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s