Grova kardemummaskorpor

Grova och goda skorpor som passar bra till mellanmål. Dessa njuter jag med jordnötssmör på tillsammans med en kopp te!

Ingredienser ca 20 st ”halvor”
25g Jäst
2½ dl Ljummet vatten
2 msk Honung
1 tsk Salt
1 msk Kardemummakärnor, mortlade
½ dl Kruskakli
3½ dl Fullkornsdinkelmjöl
3 dl Siktat dinkelmjöl

Lös upp jästen med vattnet, salt, honung och kardemumma. Tillsätt mjölet och arbeta ihop en ganska så lös deg men som släpper kanterna från bunken. Låt jäsa ca 40 minuter.
Knåda ihop degen med lite mer mjöl och dela i 10 bitar. Forma så bullar och lägg på plåt. Låt jäsa ca 20 minuter. Värm ugnen till 250C.
Grädda i ca 10-15 minuter.
Dela bullarna medan de fortfarande är varma med en gaffel. Håll gärna bullen med en bakduk så du inte bränner dig.
Lägg halvorna med snittytan uppåt på plåten. Låt torka i ugnen i 2 timmar i 100C.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s