Mandelkubb

Att baka egna mandelkubb är enklare än vad man kan tro. Lika förvånad blir jag varje gång också. Utav en väldigt lös smet kan man efter gräddning få så stora, spröda men mjuka kakor. De blir dessutom mycket saftigare än de torra, nästan vita, mandelkubb man köper i butik!

1 Ägg
150g Strösocker
135g Smör, smält
2 dl Mjölk
470g Vetemjöl
4 tsk Hjorthornssalt
4 Droppar biterrmandelolja

Pärlsocker
Hackad mandel

Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda hjorthornssaltet med vetemjölet och rör ner det tillsammans med bittermandeln.
Klicka ut små degklickar på en plåt med en blöt liten sked. Strö över pärlsocker och mandel. Pensla ev med lite vatten om det inte fastnar.
Grädda i 200C i ca 10-15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s