Nöttosca

Dessa kakor tillhör mina absoluta favoriter. Angående toscasmeten så kan du  blanda i dina favoritnötter. Blanda eller  nöj dig bara med en sort!

Botten
3½ dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
½ tsk Bakpulver
100g Smör
1 Ägg

Toppen
2 dl Blandade nötter (mandel, hassel, valnöt, pecan)
100 g Smör
1 dl Strösocker
2 msk Ljus sirap
2 msk Grädde

Blanda ihop alla torra ingredienser till botten. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig massa. Rör snabbt ner ägget och arbeta ihop en smidig deg.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper som rymmer en bakplåtsbotten. Nagga plattan och grädda mitt i ugnen i 200C i knappt 10 minuter, den ska få lite färg.
Hacka nötterna fint och rör ihop det med de övriga ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Bred ut smeten så jämt du kan på mördegsbotten. Sätt ugnen på övervärme (200C) och grädda i övre delen av ugnen. Grädda i knappt 5 minuter, tills toscan fått lite färg.
Låt svalna och skär i rutor.

One thought on “Nöttosca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s