Frukt coh nötlimpa

Halva denna limpa åt min far upp till middag med pålägg. Behöver jag nämna att den är god?

Till två limpor
3 3/4 dl Vatten
6 1/4 dl Vetemjöl
3½ dl Rågsikt
20g Jäst
1 tsk Sirap
2 tsk Salt
1 dl Rostade hasselnötter
1 dl Russin
½ dl Linfrön

Blanda ihop allt utom nötter och russin i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 5 minuter lite snabbare.
Tillsätt nötter och russin och kör degen tills allt har blandat sig. Låt degen jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 2 timmar tog det för mig.
Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i två delar. Vik degen några gånger, forma till limpor och rulla dem i lite rågsikt. Lägg limporna i var sin avlång form med bakplåtspapper i och lite solrosfrön i botten. Låt jäsa övertäckta cirka 1-2 timmar tll knappt dubbel storlek igen.
Ställ in en långpanna längst ned i ugnen och värm ugnen till 250C.
Ställ in formarna i mitten i ugnen. Häll en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Sänk temperaturen till 225C och grädda bröden cirka 30 minuter.
Låt svalna på galler utan bakduk.

One thought on “Frukt coh nötlimpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s