Franska våfflor

En slags frasig liten dubbelmacka med ett mjukt och sött smör. Mums!

ca 20 st
Våffeldeg
150g Smör
3 1/3 dl Vetemjöl
4 msk Grädde
1 msk Strösocker

Smörkräm
100g Mjukt smör
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
1 Äggula

Arbeta ihop våffelsmeten till en smidig deg. Kavla ut degen till en knappt 4 mm tjock platta. Stansa ut med ett runt mått och kavla försiktigt ut till en oval platta med en kruskavel (eller nagga dem med en gaffel). Doppa ”ovansidan” i strösocker och lägg på plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i knappt 5 minuter i 275C. Låt dem svalna helt.
Rör ihop smör, florosocker, vaniljsocker och äggula. Vispa sedan med en elvisp så att du får ett vitt skum.
Lägg samman kakorna två och två med smörkräm emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s