Dinkelkex

Dessa kex är jättegoda och de kan ätas med vilket pålägg som helst!

Ca 30 kex
225g Dinkelfullkornsmjöl
30g Siktat dinkelmjöl
2 tsk Bakpulver
½ tsk Salt
1 msk Strösocker
30g Smör
1 Uppvispat ägg
1 dl Mjölk

Rör ihop de torra ingredienserna. Tärna smöret och smula ner det med mjölet. Rör ner ägg och mjölk och arbeta ihop en deg. Kavla ut och stansa ut degen. Nagga med en gaffel och grädda i 200C i 10-12 minuter tills de blir lite gyllene.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s