Grön sparrissoppa

En god soppa i vår när sparrisen är i säsong.

ca 2 portioner
200g Grön sparris
½ Gul lök
1 Vitlöksklyfta
½ dl Vitt vin
½ Grönsaksbuljongtärning
3-4 dl Vatten
2 dl Grädde
Salt & peppar

Fräs löken i lite smör utan att det tar färg. Skär av de träiga bitarna på sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lägg ner dem tillsammans med vitlöken och vinet i kastrullen och fräs någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka i cirka 10 – 15 minuter. Häll i grädden och mixa soppan slät. Späd med mer vatten beroende på hur tjock du vill ha den. Smaka av med salt och peppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s