Sirapslimpa

Med dessa goda limpor får du vilken kräsen unge som helst att äta frukost. Och vuxen med för den delen!
Passar mycket bra att rosta!

2 limpor
50g Jäst
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
2 tsk Salt
1 dl Sirap
½ dl Olja
ev 1 tsk Brödkryddor
ca 1 kg Rågsikt

Lös upp jästen i ljummet vatten och mjölk. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta in så pass mycket mjöl så att du får en smidigt deg som släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek i ca 1 timme.
Arbeta ut till två limpor och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter i 200C. Låt svalna på galler utan bakduk övertäckt.

Tips! Man kan pensla med lite sirap utrört i lite varmt kaffe och/eller vatten. Pensla precis innan och efter gräddning så får du en fin blank yta.

One thought on “Sirapslimpa

  1. Pingback: Närodlat, hembakt och familjen tillsammans | LillaLina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s