Ädel päronpaj

Det här är en riktig fin och god paj som passar allra bäst till buffé. Som med alla matpajer tycker jag att de smakar allra bäst rumsvarma!

2 dl Vetemjöl
1 dl Gramhamsmjöl
1 tsk Bakpulver
½ dl Flytande smör
1 dl Mjölk

3 Ägg
3 dl Mjölk
½ tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 Päron
140g Ädelost
En näve valnötter

Blanda ihop vete- och gramhamsmjöl med bakpulvret. Rör i smör och mjölk och arbeta ihop en smidig deg. Kavla ut och klä en smord pajform. Grädda i 10 minuter i 200C.
Vispa upp äggen med salt och svartpeppar. Vispa i mjölken. Klyfta päronen och fördela i pajskalet och smula i ädelosten. Häll i äggstanningen och strö över valnötterna.
Grädda i 30 minuter i 200C.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s