Jordgubbscheesecake

Den här kakan ska man helst låta vila i kylen över natten för att låta kakan stelna till lite, och så att man kan skära upp snygga bitar. Tid, kan man tycka att det tar. Men… Ååhh vad lycklig man blir när man får börja äta den, och känner hur otroligt god den blev! Smakar som vaniljglass med jordgubbsrippel i kakform! Krämigt innehåll och en härlig botten med digestivekex. Den här cheesecaken tröttnar jag aldrig på! 

300g Digestivekex, krossade
150g Smör, smält

600g Philadelphiaost
2½ dl Kesella
3 Ägg
1 dl Grädde
1 dl Strösocker
1 dl Maizena
1 tsk Vaniljextrakt
200g Vit choklad med vaniljsmak, smält

250g Färska jordgubbar
1 msk Strösocker

Rör ihop digestivekexen med smöret. Tryck ut i en form och platta till lite. Grädda i ugnen i 200C i 10 minuter.
Skiva jordgubbarna och rör ihop med sockret i en skål. Sila bort så mycket saft som möjligt. Ställ åt sidan.
Rör ihop philadelphiaosten med kesellan. Rör ner grädden och rör sedan ner ett ägg i taget. Rör sedan ner socker, maizena, vanilj och chokladen. Rör sist i jordgubbarna lite försiktigt.
Häll över i formen och grädda mitt i ugnen i 225C i 30 minuter. Om kakan fått gyllene färg kan du täcka över den försiktigt med aluminiumfolie. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen. Låt svalna i rumsvärme innan du ställer den i kylen.

Annonser

2 thoughts on “Jordgubbscheesecake

  1. Ser helt underbart god ut! Detta receptet måste jag prova! 🙂 Cheesecake är ju bland de bästa som finns.

    Kika gärna in i min nystartade tårtblogg o säg vad du tycker! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s