Vaniljfyllda bullar med sylt

Tjusiga bullar med vaniljkräm och lite sylt inuti!

ca 20 st

25g Jäst
65g Smör
½ tsk Kardemumma
1½ dl Mjölk
½ tsk Salt
½ dl Strösocker
5 dl Vetemjöl

Vaniljkräm, ca 1 dl
Jordgubbssylt
Glasyr

Smält smöret tillsammans med kardemumman. Tillsätt mjölken och värm till 37C. Lös upp jästen med degvätskan och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.
Kavla ut degen till en platta. Skär ut till rutor. Lägg på en klick sylt och en klick vaniljkräm i mitten. Nyp ihop kanterna och lägg bullarna, med skarven nedåt, i formar. Låt jäsa i ca 1 timme.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-8 minuter i 225C.
Spritsa ut glasyr på bullarna när de har hunnit svalna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s