Rabarbersemifreddo

Det är början på maj och rabarberna börjar växa till sig i rabatterna. Vad passar då bättre än att lyxa till det med en supergod rabarbersemifreddo!

1 liter Rabarber
4 dl Strösocker
½ dl Vatten
1 Vaniljstång

4 Ägg
1 dl Strösocker
3 dl Tjock yoghurt (turkisk, grekisk)
2 dl Vispgrädde

Skiva rabarbern i 2-3 cm stora bitar. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka rabarber, vaniljstång och frön, strösocker och vatten i en kastrull i ca 30 minuter. Rabarbern ska koka sönder nästan helt och få en simmig konsistens. Låt kompotten svalna och ställ den sedan i kylen utan vaniljstången.
Separera äggen och vispa äggulorna krämigt med ½ dl strösocker. Vänd ihop dem med rabarberkompotten.
Vispa grädden fluffigt och vänd ihop med yoghurten.
Vispa äggvitorna till ett vitt och hårt skum med resterande socker (½ dl).
Blanda rabarberkompotten med gräddyoghurten och vänd försiktigt ner de uppvispade äggvitorna, lite i taget.
Häll smeten i en form och frys i 3-4 timmar så att den blir halvfryst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s