Rabarberpaj med mandelmassa

Rabarber är verkligen vår för mig. I t.ex. kakor, muffins och pajer gifter sig rabarber mycket bra med mandel och mandelmassa!

1 paj / 4 portionspajer

100g Mandelmassa
125g Smör
2 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker

4 Rabarberstjälkar
3 msk Smör
Kanel & ingefära

Arbeta ihop mandelmassa, smör, vetemjöl och socker till smuldegen. Tryck ut ca hälften i pajformen. Grädda i 200C i ca 5 minuter.
Skiva rabarbern i små bitar och stek i smöret. Pudra med kanel och ingefära.
Fördela rabarbern över formen och strö över resterande smuldeg.
Grädda i 200C i ca 10-15 minuter, tills smuldegen ser gyllene ut.

Annonser

3 thoughts on “Rabarberpaj med mandelmassa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s