Klassiska frallor

De klassiska frallorna som aldrig blir uttjatade. Lika goda nybakade varje gång. Ibland tillsätter jag även lite durumvetemjöl i degen. De får då lite extra fin gul färg, blir lite saftigare och får fylligare smak. Lite frasigare yta får de också, och vill du ha det ännu frasigare toppar du med lite smakrik riven ost!

ca 20 st
50g Jäst
5 dl Ljummet vatten
1 tsk Salt
3 msk Strösocker
½ dl Olivolja
ca 13 dl Vetemjöl

Äggvita
Vallmofrön, sesamfrö, riven ost m.m.

Rör ut jästen i vattnet och rör i samtliga ingredienser och sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter till dubbla storleken.
Dela upp degen på mjölat bord till ca 20 bullar. Runddriv dem och lägg på plåt för att jäsa i ytterligare 30-40 minuter.
Pensla med äggvita och strö över valfri topping. Snitta gärna om du vill.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter i 250C.

Annonser

One thought on “Klassiska frallor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s