Tomatpaj

En sommarpaj som heter duga. Till pajen kan du välja fritt vilka örter du har eller tycker bäst om. Jag använde en blandning av basilika, timjan, oregano och lite gräslök och rosmarin. Har man inte tillgång till gula tomater går det självklart bra att bara ha röda i. Men visst blir det vackrare med olika färger?

125g Smör
3 dl Vetemjöl
1 msk Kallt vatten

250g Fetaost
1½ dl Färska örter
2 Vitlöksklyftor, finhackade
1 Ägg
1½ dl Mjölk
Svartpeppar
ca 500g Små tomater

Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en smord form. Grädda mitt i ugnen i 200C i 10 minuter.
Mixa ihop fetaost, örter, vitlök, ägg, mjölk och peppar till en slät kräm. Häll i pajskalet och placera ut tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 1 timme eller tills fetakrämen blivit gyllene. Låt svalna lite innan du skär i den.

Annonser

One thought on “Tomatpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s