Mjuka brödpinnar med timjan

Dessa bröd passar perfekt till buffé!

20 st

12g Jäst
2½ dl Vatten, ljummet
3 dl Vetemjöl
2 dl Durumvetemjöl
½ tsk Strösocker
Knappt ½ tsk Salt

Olivolja
Flingsalt
Torkad timjan, rosmarin eller basilika

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa i ca 1 timme.
Knåda degen smidig och dela i 20 bitar. Rulla ut varje bit till längder. Vik varje lägnd dubbelt och vrid runt dem så du får en vriden baguette. Lägg på plåt och jäs i ca 30 minuter.
Pensla bröden med olivolja, strö över flingsalt och torkad krydda.
Grädda dem mitt i ugnen i 225C i ca 10 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s