Rabarberkräm

Den här krämen är riktigt god tillsammans med iskall mjölk. I den här krämen har jag kokat upp rabarbern med lite jordgubbssaft istället för endast vatten. Rabarber gifter sig otroligt bra med jordgubbar, och så får man en mycket vacker röd färg på krämen!

500g Rabarer
1 dl Strösocker
2 dl Vatten
2 dl Koncentrerad jordgubbssaft/vatten
3 msk Potatismjöl

Skär rabarbern i bitar. Koka upp socker och jordgubbssaft i en kastrull. Häll ner rabarbern och koka under lock i knappt 5 minuter. Rör ut potatismjölet i ett glas med lite vatten. Ta kastrullen från plattan och rör ner potatismjölet. Låt koka upp igen lite snabbt.
Låt svalna och häll upp i en burk.

Annonser

One thought on “Rabarberkräm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s