Jordnötskakor

Söta kakor med en lätt sälta från nötterna. Mums! En ny favorit bland alla sorter av havrekakor.
Bli inte orolig om de verkar väldigt lösa när du tar ut dem ur ugnen. De stelnar efter 5-10 minuter!

ca 24 st

100g Mjukt smör
100g Salta jordnötter
1 dl Strösocker
1½ dl Havregryn
½ tsk Bikarbonat
1 dl Vetemjöl

Rör smör, strösocker och grovt hackade jordnötter smidigt. Rör ner havregryn, bikarbonat och mjöl och arbeta ihop en smidig deg. Rulla små bollar av degen och lägg på plåt. Grädda längst ner i ugnen i 175C i ca 12 minuter. Låt dem svalna på plåten en aning innan de svalnar helt på galler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s