Broccolipaj med ädelost

Det här är en paj med en otrolig god fyllning och en mer otroligt gott pajskal. Den innehåller inget vetemjöl utan en blandning av havregryn, majs-, soja- och potatismjöl så den passar alla glutenallergiker. Men den är så fruktansvärt god så jag råder alla att prova den, glutenallergiker eller ej. En klar favorot hos mig!

Pajdeg
100g Smör
1 dl Majsmjöl
1 dl Sojamjöl
½ dl Potatismjöl
½ dl Havregryn

Fyllning
ca 500g Broccolibuketter
140g Ädelost
3 Ägg
3 dl Mjölk
Salt & peppar
Pumpakärnor

Mixa ihop smöret med alla mjölerna till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga botten. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter i 200C.
Förväll broccolibuketterna i saltat vatten.
Vispa ihop ägg och mjölk med smulad ädelost. Salta och peppra.
Fördela broccolin i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 30 minuter.
Låt svalna till rumstemperatur innan du avnjuter den!

Annonser

2 thoughts on “Broccolipaj med ädelost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s