Morotsbröd i långpanna

Bröd med morötter i blir extra saftiga. Jag brukar slänga in dem i ugnen en stund igen innan jag ska äta dem. Dessa varma med lite smör och ost på är rena drömmen!

50g Jäst
3 dl Vatten
2 dl Mjölk
½ dl Rapsolja
200g Morötter, finrivna
1 tsk Salt
2 msk Honung
4 dl Grahamsmjöl
4 dl Dinkelfullkornsmjöl
ca 5-6 dl Vetemjöl

Värm vatten och mjölk till 37C. Lös upp jästen i vätskan och blanda ner alla övriga ingredienser. Arbeta ihop en lite kletig deg. Låt jäsa övertäck i ca 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta ihop en smidig deg. Platta ut i en bakplåtspappersklädd plåt och skåra ut med en mjölad degskrapa eller kniv till ett antal bitar. Nagga degen och låt jäsa i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225C i 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s