Pizza med surdeg

Det här blir en toppengod (och lite nyttigare=)) pizza med surdegsbotten. Den tar en natt i kylskåp att göra, men är värd tiden. Jag fyllde min pizza med lite grekiska smaker, bl.a. rödlök, fetaost, svarta oliver och tomater. Dessutom grundade jag såklart tunt med tomatsås, västerbottenost och massor med färsk bladspenat från trädgården och toppade med färsk basilika och rostade pinjenötter. Mums!!!


5 pizzor

12 g Jäst
3 dl Vatten
2 msk Olja
1 dl Surdeg
1 msk Salt
1 tsk Strösocker
3 dl Durumvete
3 dl Vetemjöl

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Rör ner olja, surdeg, salt och strösocker. Tillsätt durumvetemjöl och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2 timmar.
Baka ut degen till 5 bollar och lägg dem på en mjölad bricka och täck med plastfilm. Låt vila i kylen över natten.
Kavla direkt ut dem tunt på mjölat bakbord (utan att knåda degen). Lägg på fyllning och grädda pizzorna i mitten av ugnen i 250C cirka 5 minuter.

Annonser

One thought on “Pizza med surdeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s