Dubbla strass

Lite pilliga är dom att göra, men de blir mycket goda!

4 dl Vetemjöl
1 dl Socker
1 dl Potatismjöl
200 g Smör, rumsvarmt

Smörkräm
100 g smör, rumsvarmt
1 msk Vaniljsocker
1 msk Florsocker
100g Choklad, smält

Rör ihop ingredienserna till en riktigt mjuk och slät deg. Fyll smeten i en spritspåse med en stjärnformig tyll. Sprista ut degen på plåt, ca 3 cm långa ränder.
Grädda i mitten av ugnen på 175°C tills de är ljusbruna, ca 5-10 minuter.
Rör ihop smörkrämen medan kakorna svalnar.
När kakorna är kalla, bre smörkrämen på en kaka och tryck sedan dit en kaka till. När det är klart så låt de dubbla kakorna stå svalt ett tag så att smörkrämen stelnar lite. Doppa sedan ena änden på kakorna i smält blockchoklad. Låt stelna.

Annonser

One thought on “Dubbla strass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s