Cupcakes med lemon curd och hallonmaräng

Mitt bidrag till Månadens Sötsak med temat ”Rosa”. Jag är ingen fantast av att slicka ren bunken från muffinssmet. Men när det gäller marängsmet, speciellt med hallonsmak, kan jag äta upp alltihop!

12 Muffins
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Mjölk
1 dl Olja
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser.
Tillsätt dessa i äggblandningen omväxlande med mjölken och oljan.
Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar.
Grädda i 200º i ca 15-20 minuter.
Låt muffinsen svalna.

Fyllning
Lemon Curd

Gröp ur ett hål i muffinsen som när man gör semlor. Fyll med lemon curd. Sätt tillbaka locket och tryck till lite lätt.

Hallonmaräng
1½ Äggvita
1 ½ dl Strösocker
Saft av 1/4 citron
100g Färska hallon

Vispa ihop äggvitorna med ½ dl strösocker till ett hårt skum. Sätt bunken över ett vattenbad och vispa hela tiden tills skummet blir 60C och blir riktigt styvt. Tillsätt ½ dl till strösocker och vispa tills marängen har svalnat.
Mosa ihop hallonen med ½ dl strösocker i en liten skål.
Tillsätt hallonen lite i taget medan du fortfarande vispar marängen långsamt oavbrutet. Avsluta med att vispa ihop marängen med hög hastighet.
Fyll en spritspåse med marängen och spritsa på muffinsarna. Avsluta med att bränna av kanterna.

Annonser

One thought on “Cupcakes med lemon curd och hallonmaräng

  1. Pingback: Pretty in pink | Söta saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s