Rabarbercheesecake

Den här cheesecaken blir både söt och lite syrlig på samma gång av rabarbern. Dessutom blir den ännu godare tillsammans med lite färska bär!

500g Rabarber, skuren i bitar
½ dl Citronsaft
1½ dl Strösocker

200g Digestivekex, krossade
75g Smör, smält
1 tsk Kanel

300g Philadelphiaost
1 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
2½ dl Rabarberkompott
5 Gelatinblad, blötlagda
3 dl Vispgrädde, vispad

2 Gelatinblad, blötlagda
2½ dl Rabarberkompott

Blanda raberbern med citronjuice och socker i en kastrull. Koka upp och sjud i ca 5 minuter eller tills rabarbern kokat sönder. Låt svalna.
Blanda digestivekexen med smör och kanel. Tryck ut i en botten, ca 22-24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175C i 8 minuter.
Blanda philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker. Vispa ner rabarberkompotten lite i taget till en ganska jämn smet. Rör ner den vispade grädden. Ta ca 1 dl smet och hetta upp i en kastrull. Blanda ner de blötlagda gelatinbladen och blanda tills de har smälts och rör sedan ner i resten av ostsmeten. Bred ut smeten i formen och ställ i kylen i minst 4 timmar.
Hetta upp hälften av rabarberkompotten och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Rör tills de har smälts och tillsätt resterande rabarberkompott. Bre ut glasyren försiktigt över den stelnade kakan i formen. Låt stela ett par timmar i kylen.

Annonser

2 thoughts on “Rabarbercheesecake

    • Det ska gå bra med agar-agar, om du följer instruktionerna på paketet, själv har jag inte testat med agar-agar. Gelésocker kan också vara ett alternativ. Iallafall till gelén på toppen, i fyllningen vet jag dock inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s