American pancakes

Riktiga pösiga plättar på amerikanskt vis. Jag är annars inget fan av våra vanliga svenska tunna pannkakor. Men lustigt nog älskar jag både tunna och tjocka små plättar. Här serverar jag dem med trädgårdens bär, keso och, en av mina favoritlivsmedel, vaniljhonung i mängder. En annan favoritkombination till plättar är jordnötssmör och banan. Ett måste att pröva för er som gillar peanut butter and banana sandwich!

Till 4 personer

3 Ägg
5 dl Mjölk
5 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop gulorna med mjölken. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i äggsmeten. Vispa till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Låt svälla i 30 minuter.
Stek pannkakorna på medelvärme i en stekpanna. Vänd dem när de ”fluffat” upp lite och fått fin f’ärg.

Servera med frukt, bär, nötter eller frön, sylt, honung, sirap, keso, kesella, jordnötssmör, vaniljkräm, grädde, en smörklick eller något annat du tycker om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s