Päronmarmelad med valnötter och ingefära

Denna marmelad är fruktansvärt god tillsammans med någon smakrik ost på bröd eller kex. Ett måste på ostbrickan!

½ Citron, skal och saft
600g Päron
1 dl Vatten
150g Syltsocker
1½ Knöl syltad ingefära
50g Grovhackade valnötter

Riv och pressa saften ur den tvättade citronen.
Dela päronen i fyra delar och skär bort kärnhusen. Skär ner dem i små bitar. Blanda päronbitarna med citronsaft och skal i en gryta. Tillsätt vatten och syltsocker och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka utan lock i ca 20 minuter. Rör om ca var 5:e minut.
Skiva ingefärsknölarna i tunna skivor och strimla dem. Blanda ner dem och valnötterna i grytan. Koka upp igen och koka sakta i 10 minuter. Tillsätt lite vatten om det ser ut att behövas.
Ta grytan från värmen och låt stå i 10 minuter. Rör om då och då och häll upp i varma och rena burkar med lock.

One thought on “Päronmarmelad med valnötter och ingefära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s