Havrefrallor

Grova frallor med surdeg och smak av rostad havregryn blir riktigt smakskiga och passar utmärkt till utflyktsmackor. Jag fyller gärna min medsmör, sallad, getost, päronmarmelad, hackad rosmarin och några extra valnötter!

Ca 20 frallor

350g Kokande vatten
150g Havregryn, gärna rostade
60g Linfrön

450g Vatten
300g Surdeg, gärna av råg
25g Jäst
750g Vetemjöl special
100g Grovt rågmjöl
25g Honung
25g Grovt salt

Häll kokande vatten över havregrynen och linfrö i en skål. Rör om och täck över och låt stå i rumstemperatur i några timmar eller över natten.
Blanda skållningen med övriga ingredienser utom saltet. Arbeta i maskin i 10 minuter eller dubbla tiden för hand. Häll i saltet och arbeta i 5 minuter till. Låt degen vila i 30 minuter.
Arbeta ihop degen med lite mjöl och forma frallor. Pensla ovansidan med lite vatten och doppa i havregryn. Lägg på plåt och låt jäsa i 2 timmar eller i kylen över natten.
Grädda frallorna i 250C i ca 15 minuter eller tills innetemperaturen nått 98C. Låt svalna på galler.

Annonser

One thought on “Havrefrallor

  1. Pingback: Havrefrallor |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s