Grova minibaguetter

De här bröden blir extra goda med smak från rostade frön och kryddor. De är perfekta som picknickbröd eller som en enkel lunchmacka. Jag fyllde min med sallad, tomat, gurka, rödlök, riven gulbeta, getost och ärtpesto. Mums!


ca 6 st
½ dl Frön, t.ex. sesam, solros, linfrön
1 msk Mörka vallmofrön
1 tsk Hela kumminfrön
1 tsk Hela fänkålsfrön
25g Jäst
½ msk Grovt salt
3 dl Ljummet vatten
1 msk Rapsolja
3 dl Vetemjöl med fullkorn
ca 4 dl Vetemjöl

Rosta alla frön och kryddor och ställ åt sidan.
Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten och salt. Tillsätt oljan, hälften av frö/kryddblandningen och mjölerna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
Knåda igenom degen ordentligt och dela i ca 6 bitar. Baka ut till smala långa bröd. Lägg på plåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
Pensla bröden med äggvita/vatten och strö över resten av frö/kryddblandningen.
Grädda i 250C i 10 minuter. Sänk sedan till 150C och grädda ytterliggare 5 minuter. Låt sedan svalna på galler.

One thought on “Grova minibaguetter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s