Rödbetspaj

Den är inte bara god. Den är snygg också!
Om det råkar bli över några mjuka rödbetor, håller de i kylskåpet i minst en vacka iallafall. Goda att ha i en sallad t.ex.!

1 Förgräddat pajskal 24Ø

ca 6 Rödbetor
Olja

5 dl Gul lök, tärnad
2 msk Olja
Salt & peppar
1 msk Timjan
2 Vitlöksklyftor, finhackade

3 Ägg
½ dl Creme fraiche
2 dl Mjölk
150g Chevre
1 tsk Mynta
Salt & peppar

Tvätta rent rödbetorna och torka av dem. Gnid in dem i lite olja och packa in dem i aluminiumfolie. Grilla dem i ugnen i 200C i ca 60 minuter, tills du känner med en kniv att de är mjuka. Låt dem svalna lite och dra sedan bort skalet. Skär dem i skivor.
Fräs löken mjuk i oljan i en panna. Tillsätt timjan och vitlök och låt fräsa med en minut. Salta och peppra.
Vispa upp äggen och tillsätt creme fraiche, smulad chevre, mjölk, mynta, salt och peppar.
Täck botten i pajskalet med den frästa löken och platta till lite. Häll över äggstaningen och fördela ut rödbetsskivorna. Toppa gärna med lite valnötter och extra timjan.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 35 minuter. Låt svalna lite innan du skär upp.

3 thoughts on “Rödbetspaj

  1. Pingback: Om rödbetspaj « Emma Lavesson – You can't dance with a devil on your back; shake him off

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s