Gratinerade äpplen med kolasås

Om du har funderat på att göra ugnsgratinerade äpplen, men inte blivit av, måste du göra det NU! Här är de fyllda med en smak av nötter och kanel, serverade med kolasås och vaniljglass. Man hinner inte svälja innan man tar en ny tugga. Dessa tre kombinationerna tillsammans gifter sig så bra och det blir så fruktansvärt gott!

Till 4 portioner

4 Äpplen
25g Hasselnötter/mandlar
25g Mandelmassa
1/4 tsk Kanel
20g Smör

Kolasås

½ dl Grädde
½ dl Ljus sirap
1/4 dl Strösocker
35g Smör

Kärna ur de rena äpplena. Hacka nötterna och riv mandelmassan. Blanda ihop nötter, mandelmassa, kanel och smör. Fyll äpplena med massan i hålen. Ställ äpplena i en smord form och grädda mitt i ugnen i 175C i ca 25 minuter, eller tills du ser att de precis börjat spricka lite.
Häll grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Koka upp och sjud tills den blir ljusbrun och börjar tjockna lite. Koka inte för länge bara, annars blir det knäck!
Servera äpplena med kolasåsen och vaniljglass!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s