Enkla baguetter

Till en tomatsoppa är baguetter det självklara valet som bröd. Att bryta av en bit nygräddad baguette, doppa i soppan och låta suga upp det sista ur skålen är mums.
När baguetterna har gått och blivit lite torra brukar jag skära upp den i skivor och bre lite vitlökssmör på, strö över lite flingsalt och grilla dem i ugnen tills de får en gyllene färg. Mycket gott!

3 Baguetter

25g Jäst
5 dl Kallt vatten
½ dl Olivolja
1 msk Strösocker
800g Vetemjöl special
1 msk Salt

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, strösocker och vetemjölet. Kör på låg växel i 10 minuter. Tillsätt saltet och öka farten något och kör i 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 2 timmar.
Dela degen i tre bitar och platta försiktigt ut varje bit lite. Rulla ihop till en rulle och vrid dem till baguetter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250C.
Pensla baguetterna med lite vatten och strö över lite frön eller strö bara lite mjöl över dem. Snitta dem och grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Spruta gärna med en blomspruta lite vatten över dom för att få en lite sprödare yta. Sänk värmen till 200C och grädda i 10 minuter till.
Låt baguetterna svalna utan duk över!

Annonser

2 thoughts on “Enkla baguetter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s