Äppelkaka med pinjenötter

Det här är en riktigt saftig äppelkaka med goda söta pinjenötter. Pinjenötterna kan man byta ut till andra nötter eller utesluta helt om man vill!

125g Smör
1½dl Råsocker
2 Ägg
2½ dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Kardemumma
2 msk Yoghurt

2 Äpplen
2 msk Råsocker
½ msk Kanel

2 msk Pinjenötter

Smörj och bröa en form med 22cm Ø. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Rör ner vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Rör till sist ner yoghurten. Fördela ut smeten i formen.
Klyfta äpplena. Rör runt dem i socker och kanel. Tryck ner klyftorna i smeten och strö över pinjenötterna.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 40 minuter. Känn med en tandpetare, den ska vara torr och fri från smet.
Servera gärna med vaniljkräm eller njut den som den är!

Annonser

One thought on “Äppelkaka med pinjenötter

  1. Blev jättegod tack för receptet! 🙂 Bytte dock ut råsocker mor farin eftersom jag inte hade nåt råsocker hemma, blev bra ändå! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s