Äppelmuffins med mandel

Finns det något man förknippar så mycket till höst är det äpplen och kanel. En klassisk kombination som passar i allt. Kakor, bullar, pajer, till gröt och speciellt i muffins. Jag tycker dessutom att grahamsmjöl passar bra med kanel och äpplen. Det blir inte bara lite grövre, utan mycket godare. Passar perfekt med en kopp chaité i höstmörkret, bara att vira in sig med en filt i soffan och mysa!

6 Stora muffins

1 Stort äpple
75g Smör
1 dl Strösocker
1 Ägg
2 dl Vetemjöl
½ dl Grahamsmjöl
1½ tsk Bakpulver
1 Nypa salt
½ tsk Vaniljsocker
1 dl Mjölk
50g Riven mandelmassa
Mandelspån

Tärna äpplet och stek det mjukt i lite smör, socker och kanel i en stekpanna. Ställ åt sidan.
Rör smör och socker mjukt och poröst. Rör i ägget. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smörsmeten. Vänd i mjölken och sist mandelmassan.
Fördela en klick smet i muffinsformar. Fördela ca hälften av äppeltärningarna och fyll på med resterande smet och avsluta med äppeltärningar. Toppa med mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 15 minuter. Känn med en tandpetare i muffinsen, den ska komma ut torr!

Annonser

One thought on “Äppelmuffins med mandel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s