Vegetarisk grönsakslasagne

En mycket god och rätt så nyttig lasagne. Jag har valt att strö över mycket parmesanost på lasagnen, jag tycker det ger mer smak med denna starka ost, som många kanske inte gillar. Men man kan ta vilken ost man vill.  Strö även gärna över lite rostade pumpakärnor över lasagnen när den är klar, det blir knaprigt och gott!

ca 6 portioner

2 Stora morötter, rivna
6 Färska tomater, hackade
2 Små rödlökar, hackade
1 Stor zucchini
100g Färsk spenat
2½ dl Matlagningsgrädde
200g Fetaost
En nypa malen muskotnöt
Parmesanost
Salt & peppar

Fräs morötterna, tomaterna och rödlöken i en panna med olja. Fräs så pass länge att så mycket vatten som möjligt kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
Hyvla eller skär zucchinin på längden till skivor.
Blanda ihop grädde och fetaost med lite muskot.
Varva zucchiniskivor, grönsaksblanding, spenat, och ostsås.
Bottna med zucchini och avsluta med ostsås på toppen och strö över parmesanost.
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 min i 175C.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s