Kärleksmums

Kärleksmums, mockarutor, snoddas… Kärt barn har många namn. Dessa har alltid bakats hemma hos mig, framför allt till jul. Denna kaka går alltid hem.

150g Smör
2 Ägg
3 dl Strösocker
1½ dl Mjölk
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 msk Kakao
4,5 dl Vetemjöl

Glasyr
3 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
2 msk Kakao
4 msk Smält smör
4 msk Starkt kaffe

Dekoration
Kokosflingor

Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten. Rör i
mjölken och sist det smälta smöret.
Smörj en långpanna och bröa den eller lägg ett bakplåtspapper i botten och smöra den lätt.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 200° i ca 20 min. Känn med en sticka mitt i kakan att den är torr. Låt den kallna.

Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i det smälta smöret och det kalla starka kaffet. Bred glasyren över den kalla kakan. Strö kokosflingor över kakan. Låt gärna kakglasyren stelna till lite i ett par timmar och skär sedan upp i bitar.

Annonser

One thought on “Kärleksmums

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s