Rödbetspaj med fetaost

Rödbetor, rödbetor, rödbetor… Den här pajen blir bäst om man låter äggsmeten sätta sig ordentligt efter gräddningen. Vänta med att äta den iallafall en timme. Vill du ha den varm så kan du värma upp den igen, men allra godast är paj rumsvarm.  Servera gärna med sallad och rostade valnötter!

100g Smör
3 dl Vetemjöl
1 msk Vatten
½ tsk Salt

Arbeta ihop alla ingredienser i en matberedare till en deg. Kavla ut och klä en pajform. Nagga botten och grädda i 200C i 10 minuter.

500g Kokta rödbetor
150g Fetaost
½ tsk Salt
1 krm Svartpeppar
3 Ägg
3 dl Mjölk
Timjan

Riv rödbetorna grovt. Fördela rödbetorna över pajbotten. Smula över fetaosten. Vispa ihop ägg, salt, peppar och mjölk. Häll försiktigt över rödbetorna och fetaosten och strö över timjan. Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 35 minuter.

Annonser

2 thoughts on “Rödbetspaj med fetaost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s