Snabbfrallor med havre, linfrö och solros

Det här är bland de godaste frallorna jag vet. Jag älskar den nötiga smaken från den kallpressade rapsoljan, havren och solrosfrönen. Blir ruggigt gott med smör och ost.  Snabbt går det också. Trots att de bara ska jäsa en gång blir de förvånadsvärt goda!

ca 20 frallor

50g Jäst
5 dl Mjölk
3½ dl Havregryn
½ dl Linfrö
½ dl Solrosfrön
2 tsk Salt
2 tsk Flytande honung
½ dl Rapsolja
1 dl Grahamsmjöl
ca 8 dl Vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och lös upp jästen i den. Tillsätt havregryn, linfrö och solrosfrön. Låt stå i 15 minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta in så pass mycket mjöl tills du får en smidig deg. Dela upp degen i ca 20 bitar på mjölat bakbord. Runddriv till små frallor och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 40 minuter.
Grädda frallorna mitt i ugnen i 225C i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk!

Annonser

4 thoughts on “Snabbfrallor med havre, linfrö och solros

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s