Minikubbkakor

Dessa kakor ska du bjuda på till någon som i övrigt älskar den klassiska kubbkakan. Dessa kakor är mycket mindre, men blir väldigt likt orginalet i både smak och tuggmotstånd. Det räcker med denna kaka efter maten till kaffet istället för en stor kubb!

 ca 20 st

2 Ägg
1½ dl Strösocker
100g Smält smör
1½ dl Grädde
ev. ett par droppar bitter/mandelarom
1 tsk Bakpulver
½ tsk Hjorthornssalt
ca 7 dl Vetemjöl

Vispa ihop ägg och strösocker lite lätt. Tillsätt smör, grädde och ev arom. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en fast smet. Rulla små bollar och rulla dem i pärlsocker, men låt botten vara utan. Lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 10 minuter.
(Om botten råkar bli bränd gräddar du ett par våningar längre ner i ugnen)

Annonser

One thought on “Minikubbkakor

  1. Pingback: Saffranskubb | Bakverket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s