Chokladbollar

Vem gillar inte chokladbollar? Iallafall inte när det kommer till barn. Chokladbollar var nog det allra vanligaste jag och mina kompisar brukade baka när vi var små. Det behövdes egentligen inte något recept heller, utan man blandade bara ihop allt tills man fick en smet som var god och gick att rulla till bollar. Sen rullade vi dom i vad som fanns hemma, oftast kokos eller pärlsocker. Idag finns det så många olika sorters fint strössel att rulla bollarna i, vilket blir extra fint och roligt om man ska bjuda på kalas, men även till vardagfika också.!

15-20 st

100g Mjukt smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Ljus sirap
En nypa salt
4 dl Havregryn
2 msk Kakao
3 msk Kallt kaffe

Vispa smör, socker, vanilj och sirap mjukt och smidigt. Vispa i salt, havregryn, kakao och kaffe och vispa tills du får en smidig deg som du kan rulla lätt till bollar. Tillsätt ev mer havregryn om den känns för lös. Rulla i t.ex. kokosflingor, pärlsocker eller annat strössel. Låt stå i kyl och stelna i minst ett par timmar, då blir de allra godast!

Annonser

4 thoughts on “Chokladbollar

  1. Jättefina!hur blir de om man rullar i tuttifruttiströssel o tar upp från frysen o tinar dem, försvinner färgen då???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s