Rödbetsburgare

Rödbetsburgare. Jag säger bara…. Yummy for my tummy! Dessa burgare går också utmärkt att äta som biffar med något tillbehör, såsom potatis eller gryner med någon god sås, t.ex. getost blandat med matyoghurt tycker jag blir väldigt gott. Fördelen med detta recept på rödbetsburgare är att de innehåller lite mer protein tack vare sojafärsen, vilket är bra för vegeterianer. Dessutom håller de ihop mycket bra vilket kan vara lite trixigt när man gör biffar av olika grönsaker. Men bäst av allt är att de blir så goda. Några riktiga Lindströmare!

200g Rödbetor, råa
25g Sojafärs, torr
1 Ägg
2 Vitlöksklyftor
1/4 Gul lök
5 msk Ströbröd
1 msk Persilja, färsk/fryst, finhackad
½-1 tsk Salt
En nypa torkad timjan

Häll kokande vatten över sojafärsen och låt svälla i 10 minuter. Häll av vattnet och pressa ut så mycket vatten det går från färsen.
Skala rödbetorna. Skär dem grovt och kör dem i en mixer tillsammans med gul lök och vitlök till en finmald färs. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Tillsätt mer ströbröd om färsen känns för blöt. Smaka av med salt och timjan. Forma ca 6 burgare.
Stek i olja i en stekpanna i ca 5 minuter.
Det går även bra att ugnsbaka burgarna. Grädda i 225C i ca 30 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

One thought on “Rödbetsburgare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s