Vaniljhjärtan

Oavsett om det är en mjuk och saftig vetedeg, sockerkaka eller en spröd mördeg som är fylld med vaniljkräm så blir det gott!
Det kan vara lite svårt ibland att få ut kakorna ur formarna. Det är bra om man smörjer noga med riktigt smör ända upp på kanterna. Lättast blir det att använda hjärtformade pappersformar!

ca 16 vaniljhjärtan

4 dl Vetemjöl
1 dl Potatismjöl
1 dl Strösocker
200g Smör

Fast vaniljkräm

Smörj hjärtformar med smör.
Blanda  mjölsorterna med sockret. Finfördela smöret i mjölet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila svalt en stund.
Kavla ut degen 2-3 mm tjock. Stansa ut hjärtan med hjälp av formarna och lägg ner i formen och tryck försiktigt. Fyll med en tesked vaniljkräm och lägg över ett likadant hjärta av deg som du klätt formarna med och tryck till lite på kanterna. Ställ formarna på en plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200C i ca 15 minuter.
Stjälp upp kakorna försiktigt medan de är varma. Låt dem kallna.
Sikta florsocker över dem innan de ska ätas!

One thought on “Vaniljhjärtan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s