Tigersnittar

Doften i köket när dessa kommer ut från ugnen är oslagbar!

100g Smör, rumstempererad
1 dl Strösocker
2 msk Ljus sirap
2 1/4 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Malen ingefära

2 tsk Kakao
Finrivet skal från 1 apelsin

Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen i 2 delar.
Tillsätt kakaon i den ena och apelsinskal i den andra.
Dela degbitarna igen på två och rulla ut till längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och snurra dem om varandra. Platta till dem lite och räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter i 175C.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt svalna på plåten.

2 thoughts on “Tigersnittar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s