Belgiska våfflor I

Något jag brukar äta till frukost när jag är i USA är dessa tjocka våfflor. De kommer ursprungligen från Belgien, som namnet antyder, och äts ofta med en chokladkräm och lite florsocker. I USA brukar man få dem med lönnsirap och kanske en smörklick på toppen som smälter. Till lunch brukar man äta dem ihop med kyckling, men jag föredrar att äta dem med en god syrup eller grädde med sylt!

250g Vetemjöl
15g Strösocker
1½ tsk Bakpulver
½ tsk Salt
2½ dl Mjölk
3 msk Olja
1 Ägg

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop mjölk, olja och ägg. Rör ner vätskan lite i taget i mjölblandningen och rör ihop till en slät smet. Häll i våffeljärn och grädda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s