Muffins med rabarber och hallon

Syrliga hallon och rabarber i en söt smet med gott kanelsocker på toppen.
Jag försöker alltid passa på att använda, som nu rabarber, när den är som bäst. Späd och full med smak. Muffins, saft, kräm, sylt, bullar, glass m.m. för att frysa in och ha hela sommaren och resten av året för den delen också. När de växt till sig lite mer skär jag dem i cm-stora bitar och fryser in kilovis i påsar. Då är det bara att ta upp och baka en rabarberpaj i vinter!

ca 10 muffins

285g Vetemjöl
135g Strösocker
2½ tsk Bakpulver
1½ tsk Vaniljsocker
En nypa salt
85g Smör
125ml Mjölk
65ml Yoghurt
2 Ägg
1 dl Hallon, gärna i mindre bitar
1 dl Rabarber, i små bitar

1 msk Rå/strösocker
½ tsk Kanel

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Låt svalna lite innan du vispar ner äggen. Rör ner det blöta i det torra och rör ihop till en slät smet. Vänd ner hallon och rabarber. Skeda upp i muffinsformar.
Blanda ihop socker och kanel. Strö över lite på varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i 200C i ca 20 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr!

Annonser

One thought on “Muffins med rabarber och hallon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s