Rabarberglass

Rabarberglass är så otroligt gott. När man äter den här vet man inte var man ska ta vägen. Kanske in till en matkoma? Jag tycker att det är gott att äta glass ihop med en annan glass där smakerna gifter sig med varandra. T.ex. chokladglass med apelsinglass, blåbär med hallon. Jag tycker rabarberglass blir väldigt gott tillsammans med jordgubbsglass eller lakritsglass!

½ Vaniljstång
2½ dl Mjölk
2 Ägg
½ dl Strösocker
2 dl Grädde för gräddglass/2 dl tjock yoghurt för yoghurtglass

200g Rabarber
½ dl Strösocker

Sjud upp mjölken med delad och urskrapad vaniljstång. Låt svalna något. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Vispa ner mjölken i en stråle i äggsmeten. Häll över i kastrullen igen och sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör ner grädden eller yoghurten. Ställ i kyl.
Skiva rabarbern i bitar. Koka upp med sockret i en kastrull. Koka nästan sönder rabarbern helt. Låt svalna.
Kör glasskrämen i glassmaskin. När glassen nästan är helt klart/fryst häller du ner rabarbern.
Eller frys i frysen, då får du röra om i glasskrämen ca var 20:e minut.

Annonser

One thought on “Rabarberglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s